Doet acupunctuur pijn?

Doet acupunctuur pijn - Karina Schwencke Acupunctuur Deventer

De eerste keer dat ik zelf naar een acupuncturist ging, stond stijf van de spanning. Acupunctuur is onlosmakelijk verbonden met naalden. En bij naalden dacht ik aan prikken in het ziekenhuis, die ik altijd heel erg pijn vind doen. 

Gelukkig zijn acupunctuurnaalden anders dan die je kent uit het ziekenhuis of bij de dokter. De laatsten zijn hol en veel dikker dan de naalden die ik gebruik. Acupunctuurnaalden zijn veel dunner, meestal 0,20 mm, of zelfs dunner.

Als mensen onbekend zijn met acupunctuur, laat ik eerst zien hoe dun de naalden zijn. En op mijn eigen arm demonstreer ik hoe een naald geprikt wordt.

Bij het prikken zal je meestal vrijwel niets voelen. De naalden zijn super dun en gaan heel snel door de huid heen. Soms voel je een klein prikje. Als de naald eenmaal staat, dan kan het zijn dat je op die plek een zwaar, beetje doof gevoel krijgt. Over het algemeen trekt dat weer snel weg.

Tijdens een pijnbehandeling ga ik op zoek naar plekken op je lichaam die corresponderen met de pijnklacht. Het is wonderlijk; maar ik prik NOOIT op de plek waar je op dat moment pijn hebt. Ik ga op zoek naar andere punten op je lijf die gevoelig zijn en daar plaats ik de naaldjes.

Je zal merken dat na het plaatsen van die naaldjes, de pijn waarvoor je komt, al snel verandert of zelfs verdwijnt. Als dat gebeurt zit ik ik op het goede spoor en kan je rustig en ontspannen liggen of zitten om de naalden hun werk te laten doen. De meesten mensen ervaren dit als heel rustgevend en prettig.

Tijdens de behandeling blijf ik in de behandelruimte. Zo kan ik eventuele vragen van jou beantwoorden en tussentijds controleren of de behandeling goed verloopt.

Voor een behandeling tegen stress ga ik anders te werk. Na een uitgebreide en zorgvuldige intake en diagnose, kies ik acht à tien punten op je lichaam. Daar zet ik de naaldjes. Daarna kan je rustig blijven liggen op de massagetafel. Veel mensen ervaren diepe ontspanning en vallen zelfs in slaap.  Ook hier geldt, dat ik in dezelfde ruimte blijf.

Maak een afspraak