Lichen Sclerosus? Acupunctuur helpt!

Lichen Sclerosus is door acupunctuur, voedings-en leefstijlaanpassingen vaak goed onder controle te krijgen. Jeuk, branderigheid en pijn verminderen of verdwijnen, omdat de huid beter wordt doorbloed en gevoed.

Afspraak maken

Lichen Sclerosus is een aandoening van de vulva, die meestal ontstaat rond de overgang. Ook de anus en het perineum kunnen worden aangedaan. Vrouwen met Lichen hebben veel last van jeuk, branderigheid en pijn. De huid van de vulva en met name de schaamlippen hebben een wittige glans. De huid is daar dunner en er kunnen kleine scheurtjes en bloedinkjes ontstaan. In ernstige gevallen verlittekent de huid en kan die ook afsterven. De impact op het dagelijks leven is hierdoor enorm. Het dragen van strakke kleding maakt de klachten erger en op een ontspannen manier genieten van vrijen wordt een flinke uitdaging of zelfs onmogelijk.

Vanuit de westerse geneeskunde is nog onbekend wat de precieze oorzaak is van Lichen Sclerosus.

De Traditionele Chinese Geneeskunde bekijkt het lichaam vanuit een ander perspectief. In het geval van Lichen Sclerosus wordt de huid in het aangedane gebied slecht doorbloed en gevoed. Hierdoor ontstaan jeuk, branderigheid, pijn, veranderingen van de huid en uiteindelijk het afsterven van weefsel.

Zij gingen jou voor

“Altijd fijn! Prettige sfeer, rust en aandacht.”

- Krisztina K. -

“Een eerste keer geweest. Zeker voor herhaling vatbaar.
Ik zie uit naar het traject om klachten te behandelen.”

- Nelleke K. -

“Karina straalde rust uit en ik voelde mij op mijn gemak.”

- Petra E. -

“Het komt bij Karina recht uit het hart.
Het advies was professioneel en persoonlijk. Dank!”

- N. -

“Duidelijke uitleg en de behandeling is effectief.”

- Astrid van W. -

“Een fijne, professionele behandeling.
Daarnaast goede adviezen die mij helpen mijn doel te bereiken.”

- Els P. -

“Zorgzaam en absoluut meedenkend. Ik voel me al stukken beter.”

- Heleen L. -

“Ik ervoer oprechte aandacht en er werd de tijd werd genomen.
Samen met Karina kwam ik tot een goed doel voor de behandeling. Erg prettig.”

- Ieke C. -

“Fijne, warme, vertrouwde behandeling! Karina is goed, ik heb er veel baat bij.”

- Alien D. -

“Prettig contact en goede voorlichting! Gelijk merkbaar effect.”

- Astrid J. -

Behandeling

Door het plaatsen van dunne naaldjes op armen en benen (ik zet NOOIT naaldjes in of rondom de vulva!), wordt het lichaam aangezet om de huid van de aangedane plekken beter te doorbloeden en voeden. Na vier á vijf wekelijkse behandelingen begint de gezonde balans van de huid zich te herstellen. Jeuk, branderigheid en pijn zijn vaak sterk verminderd of zelfs helemaal verdwenen. Hierna kijken we samen of er meer tijd tussen de sessies in kan zitten, om het behaalde resultaat te behouden.

Aanpassingen in leefstijl en voeding zijn ook een belangrijk onderdeel op de weg naar herstel. Samen kijken we welke voeding de klachten bij jou kunnen uitlokken en hoe we hier verandering in kunnen brengen. Ook ontspanningsoefeningen, die je thuis makkelijk kunt doen, zijn vaak een onderdeel van het behandelplan.    

Stress en Lichen Sclerosus

Stress lijkt een belangrijke trigger te zijn voor Lichen Sclerosus (L.S.). Bij langdurige stress worden er flinke hoeveelheden cortisol aangemaakt die een grote invloed hebben op je immuunsysteem. Ook al is [...]

Lees verder
Waarom zou je wachten? Maak hier een afspraak en voel je straks beter!
Afspraak maken