Acupunctuur bij pijn, stress en migraine

Je lichaam en geest beïnvloeden elkaar. Geestelijke spanning kan leiden tot fysieke pijn. Vaak uit dat zich in pijnlijke en stijve nek-, schouder-, of rug. Andersom kunnen pijnklachten ook stress veroorzaken.

Acupunctuur & pijn

Acupunctuur & Pijn

Pijn laat zich zien in veel soorten. Het kan brandend, stekend, zeurend of prikkend voelen. Wat ze gemeenschappelijk hebben is dat het vermoeiend is om pijn te hebben en dat het vaak lastig is om ervan af te komen.

Er bestaat acute en chronische pijn. Acute pijn duurt niet langer dan zes maanden en komt vaak door een beknelde zenuw, een scheurtje in een spier of andere weefselschade. Er is een duidelijke oorzaak  en gaat uiteindelijk voorbij. Als pijnklachten langer dan een halfjaar aanhouden, spreek je van chronische pijn. Ook pijn waarvoor geen duidelijke oorzaak is, valt hieronder. Het kan zo zijn dat de pijn op momenten minder heftig voelt, of zelfs afwezig is. Maar dan ineens komt het weer op. Door pijn voel je je vaak moedeloos en vermoeid en heeft daardoor een grote invloed op jouw leven.

Acupunctuur is al duizenden jaren een effectieve en niet-invasieve manier om zowel acute als chronische pijn te verhelpen. Bij acute pijn heeft acupunctuur een pijnstillend effect. De naaldjes stimuleren het vrijkomen van ontstekingsremmende en pijnstillende stoffen. Daardoor ervaar je minder pijn. Ook heeft het een ontspannende uitwerking op je gehele lichaam, waardoor verkramping vermindert en jij je fijner voelt.

De behandeling van chronische pijn is dezelfde. Omdat de oorzaak niet altijd bekend is, kijk ik ook naar jouw gezondheid als geheel. Ik neem uitgebreid de tijd om te luisteren naar jouw verhaal en ervaringen. Ik kijk naar de energiehuishouding van je hele lichaam. Zo kan ik de oorzaak vinden van je chronische klacht om deze effectief te behandelen. Het is heel goed mogelijk dat je naast de behandelingen in de praktijk, ook voedings-en leefstijladviezen meekrijgt. Zo kan jij zelf een grote bijdrage leveren aan een je gezondheid.

Stressklachten

Acupunctuur & Stress

Stress is een veelvoorkomend verschijnsel in onze maatschappij.  Er wordt veel van je gevraagd. In je werk, je relatie en directe omgeving. Vaak gaat dat goed, maar soms loopt de emmer over. Je merkt dat de spanning je dagelijkse bezigheden gaat beïnvloeden. Je slaapt slecht, voelt je moe en geïrriteerd, of krijgt angstgevoelens. Het is belangrijk om dan actie te ondernemen.

Acupunctuur is heel geschikt om tot meer ontspanning te komen. Vaak ervaar je al na de eerste behandeling een weldadig effect. Daarnaast ga ik samen met jou aan de slag om de disbalans in jouw lichaam te vinden. Zodat we de oorzaak van de stress gedegen kunnen aanpakken. Ook geef ik je leefstijl- en voedingsadviezen mee. Zo kan jij ook zelf aan de slag om je weer energiek, fit en ontspannen te voelen.

Migraine klachten

Acupunctuur & Migraine

Migraine is een zware hoofdpijn die regelmatig terugkeert; wekelijks, maandelijks of een aantal keer per jaar. Vaak zijn er bijkomende klachten zoals overgevoeligheid voor geluid en licht. Er kan ook sprake zijn van misselijkheid en overgeven.

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen meer last hebben van migraine dan mannen. Dat zie ik ook binnen mijn praktijk. Vooral de menstruatiecyclus blijkt invloed te hebben op het krijgen van aanvallen. Maar er zijn ook andere triggers zoals voedingsmiddelen (chocolade!), slaapgebrek en stress.

Acupunctuur is een bewezen alternatieve methode om klachten te verminderen of zelfs geheel te verhelpen. Vanuit de zienswijze van de Chinese Geneeskunde is bij migraine de energiehuishouding in het lichaam verstoord. Met acupunctuurbehandelingen herstel je de natuurlijke balans.

Om het effect van de behandeling te versterken, kijken we ook of aanpassingen in levensstijl mogelijk zijn. Je kan hierbij denken aan regelmatig eten en slapen of meer beweging. Samen met jou kijk ik wat haalbaar is; té grote veranderingen geven stress en dat willen we juist voorkomen.

De ervaring leert dat er gemiddeld vier wekelijkse behandelingen nodig zijn om een goed beeld te krijgen of acupunctuur voor jouw specifieke klachten werkt. Hierna evalueren we om te kijken of er meer tijd tussen de behandelingen kan plaatsvinden.

Hoe ga ik te werk bij een acupunctuur behandeling?

De behandelingen die ik geef, zijn down-to-earth. Ik hoef alleen te weten waar de pijn zich bevindt en ga daarna direct aan de slag. Als de naaldjes op de juiste plek staan, merk je al na een paar minuten dat de pijn geheel of grotendeels verdwijnt. Dit neemt niet weg dat het belangrijk is dat je meerdere malen terugkomt om het beste resultaat te behouden.

Per consult bekijken we of er een vervolgconsult nodig is. Omdat ieder mens uniek is, is er verschil in hoe snel een klacht verholpen is.

Voor stress- en migraineklachten is de intake uitgebreider en houd ik er een andere werkwijze op na. Er zijn gemiddeld vier wekelijkse behandelingen nodig om te kunnen zien of acupunctuur voor jouw specifieke klachten werkt. Hierna kijken we of er langere tijd tussen de behandelingen kan zitten.

Waarom zou je wachten, maak hier een afspraak en voel je straks beter!