Acupunctuur en slapeloosheid

Je weet dat je op tijd moet slapen, omdat je de volgende dag een volle planning hebt. Je bent moe, maar er spoken nog duizenden gedachten door je hoofd. En als je dan uiteindelijk in bed ligt, lukt het niet om in slaap te vallen. Juist als je het meest nodig hebt, lig je te woelen, te piekeren en te wachten op slaap die niet wil komen. Of je wordt ’s nachts wakker en het lukt niet om weer in slaap te vallen.

Wanneer dit een enkele keer gebeurt, voel je je de volgende dag iets minder fit en energiek. Maar als dit patroon langer aanhoudt, kan het een grote impact hebben op je leven en gezondheid.

Volgens de Chinese Geneeskunde horen Yin (rust) en Yang (actie) in balans te zijn. Overdag ben je wakker en energiek (Yang) en ’s nachts rust en herstel je (Yin). Bij het wakker worden is het Yang actief; zo is er de juiste energie om je dagelijkse activiteiten goed te kunnen uitvoeren. Vanaf de middag wordt het Yin langzaam meer dominant, zodat je in de avond rustig de dag kunt loslaten en een goede nachtrust hebt. Als het evenwicht tussen Yin en Yang verstoord raakt, kan je last krijgen van slapeloosheid.

Acupunctuur is een bewezen methode om de balans tussen actief zijn en rust nemen te herstellen. Tijdens de intake kijk ik samen met jou waar de disbalans tussen waken en slapen ontstaat. Daarna zet ik naaldjes op punten die de disbalans herstellen. Vaak geef ik je leefstijladviezen mee, zodat je ook zélf kunt werken aan een gezonde nachtrust. Na vier à vijf wekelijkse behandelingen krijgen we een goed beeld of de behandelingen resultaat hebben. Daarna kijken we hoeveel sessies er nog nodig zijn.

Blijf niet langer tobben met slaapproblemen. Ik sta klaar om, samen met jou, de balans in jouw lichaam te herstellen. Zodat jij weer heerlijk kunt slapen!

Acupunctuur en slapeloosheid

Je weet dat je op tijd moet slapen, omdat je de volgende dag een volle planning hebt. Je bent moe ,maar er spoken nog duizenden gedachten door je hoofd. En als [...]

Lees verder

Waarom zou je wachten, maak hier een afspraak en voel je straks beter!