Acupunctuur en pijn

Pijn laat zich zien in veel soorten. Het kan brandend, stekend, zeurend of prikkend voelen. Wat ze gemeenschappelijk hebben is dat het vermoeiend is om pijn te hebben en dat het vaak lastig is om ervan af te komen.

Er bestaat acute en chronische pijn. Acute pijn duurt niet langer dan zes maanden en komt vaak door een beknelde zenuw, een scheurtje in een spier of andere weefselschade. Er is een duidelijke oorzaak  en gaat uiteindelijk voorbij. Als pijnklachten langer dan een halfjaar aanhouden, spreek je van chronische pijn. Ook pijn waarvoor geen duidelijke oorzaak is, valt hieronder. Het kan zo zijn dat de pijn op momenten minder heftig voelt, of zelfs afwezig is. Maar dan ineens komt het weer op. Door pijn voel je je vaak moedeloos en vermoeid en heeft daardoor een grote invloed op jouw leven.

Acupunctuur is al duizenden jaren een effectieve en niet-invasieve manier om zowel acute als chronische pijn te verhelpen. Bij acute pijn heeft acupunctuur een pijnstillend effect. De naaldjes stimuleren het vrijkomen van ontstekingsremmende en pijnstillende stoffen. Daardoor ervaar je minder pijn. Ook heeft het een ontspannende uitwerking op je gehele lichaam, waardoor verkramping vermindert en jij je fijner voelt.

De behandeling van chronische pijn is dezelfde. Omdat de oorzaak niet altijd bekend is, kijk ik ook naar jouw gezondheid als geheel. Ik neem uitgebreid de tijd om te luisteren naar jouw verhaal en ervaringen. Ik kijk naar de energiehuishouding van je hele lichaam. Zo kan ik de oorzaak vinden van je chronische klacht om deze effectief te behandelen. Het is heel goed mogelijk dat je naast de behandelingen in de praktijk, ook voedings-en leefstijladviezen meekrijgt. Zo kan jij zelf een grote bijdrage leveren aan een je gezondheid.

Waarom zou je wachten, maak hier een afspraak en voel je straks beter!