Acupunctuur en migraine

Migraine is een zware hoofdpijn die regelmatig terugkeert; wekelijks, maandelijks of een aantal keer per jaar. Vaak zijn er bijkomende klachten zoals overgevoeligheid voor geluid en licht. Er kan ook sprake zijn van misselijkheid en overgeven.

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen meer last hebben van migraine dan mannen. Dat zie ik ook binnen mijn praktijk. Vooral de menstruatiecyclus blijkt invloed te hebben op het krijgen van aanvallen. Maar er zijn ook andere triggers zoals bepaalde voedingsmiddelen, slaapgebrek en stress.

Acupunctuur is een bewezen alternatieve methode om klachten te verminderen of zelfs geheel te verhelpen. Vanuit de zienswijze van de Chinese Geneeskunde is bij migraine de energiehuishouding in het lichaam verstoord. Met acupunctuurbehandelingen herstel je de natuurlijke balans.

Om het effect van de behandeling te versterken, kijken we ook of aanpassingen in levensstijl mogelijk zijn. Je kan hierbij denken aan regelmatig eten en slapen of meer beweging. Samen met jou kijk ik wat haalbaar is; té grote veranderingen geven stress en dat willen we juist voorkomen.

De ervaring leert dat er gemiddeld vier wekelijkse behandelingen nodig zijn om een goed beeld te krijgen of acupunctuur voor jouw specifieke klachten werkt. Hierna evalueren we om te kijken of er meer tijd tussen de behandelingen kan plaatsvinden.

Migraine

Iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn, variërend van zeurend, tot heftig bonzend en stekend. Migraine is een zware hoofdpijn die je dagelijks leven behoorlijk verstoort. [...]

Lees verder

Waarom zou je wachten, maak hier een afspraak en voel je straks beter!