Migraine

Migraine

Iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn, variërend van zeurend, tot heftig bonzend en stekend. Migraine is een zware hoofdpijn die je dagelijks leven behoorlijk verstoort. Een aanval kan dagenlang aanhouden. Je kan last hebben van misselijkheid en braken en overgevoelig zijn voor licht en geluid. 

Uit wetenschappelijk onderzoek* blijkt  dat migraine bijna drie keer zo vaak voorkomt bij vrouwen dan bij mannen. Geslachtshormonen blijken de oorzaak van deze opmerkelijke man-vrouwverschillen. In mijn praktijk ontmoet ik overwegend vrouwen die last hebben van migraine aanvallen. Andere veel voorkomende triggers voor een aanval zijn bepaalde voedingsmiddelen, zoals chocolade,  stress en te weinig slaap.

Acupunctuur wordt al eeuwen effectief* ingezet tegen migraine. Volgens de Chinese Geneeskunde is bij migraine de energiehuishouding in het lichaam verstoord. Met acupunctuur werk je aan het herstel van die balans. Het succes van de behandeling kan je vergroten door leefstijlveranderingen in te voeren, bijvoorbeeld regelmatig eten, slapen en bewegen. Samen bepalen we wat voor jou hierin haalbaar is.

Meestal begin ik met een wekelijkse behandeling voor de duur van vier weken. Hierna evalueren we of er langere tijd tussen de behandelingen gepland kan worden.   

Graag ga ik samen met jou aan de slag om je klachten te verminderen of zelf geheel te verhelpen!   

Maak een afspraak

Bronnen:

* www.frontiersin.org/articles/10.3389/fmolb.2018.00073/full
* www.frontiersin.org/articles/10.3389/fphar.2018.01190/full